Prof. Dr. Thomas Gillpatrick Pazarlama Söyleşileri Kapsamında İGÜ’de

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Portland State Üniversitesi’nden misafir öğretim üyesi olarak Prof. Dr. Thomas Russell Gillpatrick ile söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin katılım sağladığı, genel konusu Pazarlama ve İnovasyon olan söyleşide, inovasyonun müşteriler için değer yaratmada nasıl kullanıldığını anlatan Gillpatrick,

“İnovasyonun değer yaratma etkisi ile birlikte birtakım iş alanlarında köklü değişimlere neden olabiliyor. Bu köklü değişimler de bazı iş alanlarını yok edebiliyor. İş dünyasında her kriz yeni fırsatları beraberinde getiriyor ve inovasyonlar kendi yaratacakları iş imkânları ile beraber ortaya çıkıyor. İnovasyonun tanımının doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. İnovasyonu “değer yaratan fikirler” olarak tanımlayabiliriz. Yaratılan yeni fikirler de, müşterilerin satın alma algılarını değiştirebildiği ve pazara yön verebildiği sürece bir anlam ifade eder” dedi.

“Müşteriyle buluşamayan buluşlar, inovasyona dönüşemez”

Kendi değerini yaratarak markalaşmayı başaran şirketlerin başarı hikâyelerinden kesitler sunan Gillpatrick, pazarlama ve inovasyonun iç içe olduğunu, müşteriyle buluşamayan buluşların inovasyona dönüşemeyeceğini ifade etti. Pazarlamada inovasyonun önemini güncel örneklerle açıklayan Gillpatrick,  ürün, süreç inovasyonu, sosyal inovasyon gibi farklı türlerde örnekler vererek, işletmelerin pazarlama stratejilerinde inovasyonun önemine vurgu yaptı.

Portland State Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Thomas Russell Gillpatrick ile gerçekleşen söyleşi etkinliği sonrası kendisine katılımlarından ötürü plaket takdim edildi.

Prof. Dr. Thomas Russell Gillpatrick Kimdir?

Utah Üniversitesi’nde MBA,  Oregon Üniversitesi’nde pazarlama üzerine doktora programlarını tamamlayan Prof. Gillpatrick, 19 makale ve bildiri yayını yapmıştır. Bunun yanısıra 9 akademik çalışması da hâlihazırda tamamlanma sürecindedir. 20 farklı ülkede birçok eğitim faaliyetinde bulunan Gillpatrick, 2017 yılının güz döneminde Almanya’da bulunan Nürtinden-Geislingen Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Çalışmaları sadece akademik alanlarla kısıtlı kalmayan Gillpatrick aynı zamanda ABD’de birçok şirket için danışmanlık hizmeti sağlamıştır.