İşletme Yüksek Lisans Programı

BAŞVURU ŞARTLARI VE GENEL BİLGİLER

A. KESİN KAYIT İŞLEMLERİ (Ön kayıt için evrakların fotokopisi, kesin kayıt için ise aslı veya onaylı sureti ibraz edilmelidir.)

• Lisans Diploması yoksa Lisans Mezuniyet Belgesi.
  • Not Dökümü / Transkript.
  • ALES Belgesi:

-Özel öğrenciler ve tezsiz yüksek lisans programlarında ALES belgesi şartı yoktur.
-Tezli Yüksek Lisans müracaatları için ALES sınavında  herhangi bir alanda (SÖZ. EA. SAY) en az 55 puan veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen GMAT veya GRE'den eşdeğer puanını alması gereklidir.

• 4 adet vesikalık resim. (4,5cm x 6cm)
  • TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Cüzdan fotokopisi.
  • Askerlik Durum Belgesi.
  • Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olanlar için; YÖK Denklik Belgesi
  • Ödeme yapıldığına dair belge.
  • Kurum indiriminden yararlanmak üzere, çalıştığınız kurumdan alınacak belge.

B. ÖNEMLİ BİLGİLER

Y.Ö.K. Onayı: Yüksek Lisans Programları için Yükseköğretim Kurumu onayı alınmıştır.

Süre ve ücretler:
- Tezli Yüksek Lisans Program ücretleri 4 yarıyılı (2 yıl) kapsar.
- Tezsiz Yüksek Lisans Program ücretleri 3 yarıyılı (1,5 yıl) kapsar.

İndirimler:
- Yüksek Lisans Programlarında, öğretmen, asker ve emniyet mensuplarına %10 indirim uygulanır.
- Yüksek Lisans  Programlarında, gruplara 20 kişiden az olmamak koşuluyla %40 indirim yapılır.
- Yüksek Lisans  Programlarında, İstanbul Gelişim Üniversitesi mezunlarına % 25, mensuplarına % 50 indirim uygulanır.
- Özel ve resmi kurumların grup kayıtları için yazılı talep halinde: kurumlara özel indirim uygulanmaktadır.
- Yüksek lisans programlarında,  indirim uygulanmayan ödemelerde % 10 peşin ödeme indirimi yapılır.
- Yüksek Lisans  Programlarında, yapılacak indirimlerden sadece birinden ve oran olarak en yükseğindenfaydalanılır.
- Vadeli ödemelerde herhangi bir vade farkı alınmaksızın kredi kartına taksit yapılır.

Kayıt ve derslerin başlama tarihleri: 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar yarıyılı son kayıt tarihi 23 Şubat 2013 tarihindedir. Kesin kaydını yaptıranların ders kayıtları 25 Şubat  01 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Derslerin başlangıç tarihi 04 Mart 2013?tür.

Ders Saatleri: Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere öğrencilerin çoğunluğunun talebi dikkate alınarak planlanmaktadır. Hafta içinde dersler saat 18.00 den sonra başlamaktadır. Hafta sonu dersleri, cuma 18.30'den sonra ve hafta sonu günlerinde yapılmaktadır.

Derslik: Dersler E.5 karayolu üzerinde, metrobüse birkaç dakikalık yürüme mesafesinde, avcılar kampüsünde yapılmaktadır.

C. GEREKLİ EVRAKLAR

Not: Bilgisayar virüslerinden korunmak için e-posta programları belirli türde dosya eklerinin gönderilmesini ya da alınmasını engelleyebilir.
Eklerin işlenme yöntemini anlamak için e-posta güvenlik ayarlarınızı gözden geçirin.

BİLGİ VE İLETİŞİM:
T.C İstanbul Gelişim Üniversitesi