Uluslararası Üniversite

Değerli Öğrencilerimiz,

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak her öğrencinin yurtdışı tecrübesine sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Öğrenimlerinin bir yılını yurtdışında geçirmelerinin öğrencilerimizin kişisel gelişimine çok önemli katkılar sağladığını bizzat görmekteyiz.

Erasmus+, yükseköğretim kurumları­nın birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etme­ye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükse­köğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmelerine; öğrenci, öğretim görevlisi ve idari kadro değişimi yapabilmelerine des­tek sağlanmaktadır.

Bunun yanısıra, yükseköğretim sistemini iş dün­yasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının is­tihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile iş dünyası arasın­daki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teş­vik etmektedir.

Gelişim Üniversitesi öğrencileri de Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa üniversitelerinde burslu olarak öğrenim görebilmekte ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelecek öğrenci ve öğre­tim görevlileri de değişim programı kapsamında Gelişim Üniversitesi’nde yer almaktadır.

Gelişim Üniversitesi, dünyanın en büyük burs programı olan Erasmus’da sadece başarılı öğrencileri değil, mezun olana kadar tüm öğrencilerimizi yurtdışına göndermeyi hedeflemektedir. Gelişim Üniversitesi, geçtiğimiz yıllarda önemli bir başarıya imza atarak, Koordinatörlüğe başvuran her öğrencisini Erasmus+ ile yurtdışına göndermiştir*. Avrupa’da yaklaşık 56 üniversite ile anlaşması bulunan Gelişim Üniversitesi, 2015-2016 eğitim yılında da gerekli koşulları yerine getiren tüm öğrencilerini Erasmus+ kapsamında yurtdışına göndermeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimiz dilerlerse stajlarını da yurtdışında burslu olarak yapabilmektedir.

Erasmus Koordinatörlüğü, Erasmus+ öğrencilerine ücretsiz İngilizce kursu düzenleyerek; pasaport, vize, konaklama gibi her türlü sorunlarına çözüm bularak yardımcı olmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Eklenme Tarihi:   6 Mayıs 2015 Çarşamba