İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

‘‘Engelleri Yıkalım Yaşama Fark Katalım’’ semineri gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından, Tomurcuk Vakfı ve Tomurcuk Vakfı Rehabilitasyon Merkezi ortaklığı ile ‘Engelleri Yıkalım Yaşama Fark Katalım!’ isimli seminer gerçekleştirildi.

Seminere konuşmacı olarak Tomurcuk Vakfı Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Öznur Şen ve Psikolog Ayça Tezerişir katıldı. Konuşmacılar,‘‘Zihinsel engel nedir?’’, ‘‘ Bu engele sahip bireylerin eğitimi nasıl ve hangi yönde yapılıyor?’’ ‘‘ Zihinsel engelli bireyler ile nasıl iletişim kurarız?’’ vb. konuları üzerinde durarak, Tomurcuk Vakfı’nın kuruluş amacından, vakfın etkinliklerinden ve vakıfa nasıl gönüllü olunacağından bahsetti.

Seminer öncesinde, Tomurcuk Vakfı Rehabilitasyon Merkezinde boyama atölyesi kurularak, engelli öğrencilerle parmak boyası ve düz boyama ile kitap ayracı yapıldı. Kitap ayraçları seminer sonrasında katılımcılara hediye edildi. Kampüs yeşil alana engelli öğrenciler ve proje grubu Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bağışlanan fidanları da beraber dikti.

Proje kapsamında, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 1’inci ve 2’nci sınıf ve Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 1’inci ve 2’nci sınıf öğrencilerine 100 kişilik anket çalışması yapıldı. Anket çalışması, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, Araştırma Görevlisi Nevra Üçler ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya Beteş önderliğinde, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri: Mevlüt Mertcan Ödemiş, Yasemin Güler, Yaşar Yıldız, Yaren Kocaman ve Mustafa Çalğın tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlik sonunda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, Öznur Şen ve Ayça Tezerişir’ e katılımlarından ötürü teşekkür plaketlerini takdim etti. 

‘‘Engelleri Yıkalım Yaşama Fark Katalım’’ semineri gerçekleştirildi Eklenme Tarihi: :   16 Mayıs 2019 Perşembe

İGÜ, desteklediği araştırma projeleri sa...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), “Araştırma Üniversitesi” vizonuyla hız...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma

Sürdürülebilirlik çalışmalarına önem ver...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Projesinden Sor...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS