İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

'12. Uluslararası Öğrenci Buluşması' İGÜ’de

UDEF tarafından 'Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya' sloganıyla düzenlenen buluşma kapsamında, İstanbul Gelişim Üniversitesi ev sahipliğinde etkinlik yapıldı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla düzenlenen "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" kapsamında, yabancı öğrenciler İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde buluştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, böyle bir günde birlik, beraberlik, kültürler arasında dayanışma içerisinde olmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Etkinliğin öğrencilerin diğer ülkelerin kültürlerini tanımak, iletişim kurmak ve birbirlerine yön vermek anlamında önemli olduğunu anlatan Gayretli, şunları kaydetti:

"UDEF, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve etkinliğe emeği geçen diğer kuruluşlar olarak bundan sonraki çalışmaları da birlik ve beraberlik içerisinde yaparak örnek teşkil etmek istiyoruz. Özellikle öğrencilerimiz Gelişim Üniversitesinde alacakları eğitimle hem Türkçeyi öğrenecek hem İngilizcelerine kuvvet verecek hem de ülkesine katma değer sağlayacak. Öğrenciler burada öğrendiklerini götürerek ülkelerinin ekonomilerine katkıda bulunacak. Çünkü burada kültür alışverişi olacak. Geleceğimiz bize bağlı. Eğer bizler aktif ve başarılı olursak, idealist ve hedeflerimiz hep büyük olursa, her zaman ülkemiz de büyük olacak, genişleyecek, ekonomik anlamda zirveye ulaşacak."

ETKİNLİĞİN FİNALİ 5 MAYIS’TA YAPILACAK

UDEF Başkan Yardımcısı Fatih Evran, 14 yıldır uluslararası öğrencilere hizmet ettiklerini anlattı.

"Doğudan Batıya Adil Bir Dünya" temasıyla düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın, öğrencilerin kültürlerini tanıtması amacıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Evran, buluşmanın finalinin 5 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacağını, etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımının da beklendiğini söyledi.
Etkinlikte, 51 ülkenin 91 şehrinden katılan öğrenciler, ülkelerinin tarihi, kültürü, coğrafyası, gelenekleri, görenekleri, yöresel yemekleri ve danslarını tanıttı.

UDEF tarafından düzenlenen ve 1 Şubat'ta başlayan etkinlik, 19 ülkede 4 Mayıs'a kadar devam edecek. Etkinlik, yabancı ülkelerden üniversite eğitimi almak amacı ile Türkiye'ye gelen misafir öğrencilere birçok alanda tecrübe ve beceri kazandırmayı hedefliyor.

'12. Uluslararası Öğrenci Buluşması' İGÜ’de Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2019 Cuma

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS