İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Anneler Gününü kutluyoruz

Annelerimizi ne kadar da çok sevdiğimizi ifade edecek kelimeleri seçmek gerçekten çok zor. Varlık sebebimiz, olmazsa olmazımız. Neşemiz, mutluluğumuz, başarımız, hayatımız, her şeyimiz annelerimiz.

Varlığıyla içimizi ısıtan, bizlere yaşama gücü veren, bizleri cesaretlendiren, her başarımızın sebebi, bizim büyük şansımız . Bize sürekli şükretmeyi hatırlatan, yüzünün gülmesi ile tüm kötülükleri silip atan, kahkahaları ile üzüntülerimizi unutturan.
Anneler Günü geldi çattı. Kimimiz evinden ailesinden annesinden uzakta geçirecek bu günü, kimi de sımsıkı sarılarak geçirecek her gün yaptığı gibi.

Tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz. İyi ki varsınız.

ANNELER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Her yılın Mayıs ayının ikinci pazarında kutlanan Anneler Günü'nün ilk olarak ne zaman kutlandığı konusunda çeşitli rivayetler bulunmaktadır fakat bu konuda en çok kabul edilen görüş Anneler Günü’nün ilk olarak 1914 tarihinde kutlanmaya başlanmasıdır.
Bu tarihinin ilk olmasında Ana Jarvis adındaki bir kadının annesine duyduğu özlemin etkisi büyüktür. Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletinde öğretmen olan Anna'nın annesi 1905 yılında vefat etmiştir. Annesine oldukça bağlı olan Anna, annesini anmak için her yıl etkinlikler düzenlemek istemiştir. İsteğinin karşılığında kendi okulunda 407 öğrenci ile beraber ilk etkinliğini gerçekleştirmeyi de başarmıştır fakat Anna'nın bu davranışı bazı temsilciler tarafından uygun görülmemiş ve anayasa ile bağdaştırılamamıştır. Temsilcilerin bu hareketine karşı Anna hukuk savaşı vermiş ve sonunda 1914 yılında Anneler Günü'nün ülke genelinde resmileşmesini sağlamıştır. Sonrasında dünya geneline yayılan bu akım, her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı pek çok ülkede Anneler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Anneler Gününü kutluyoruz Eklenme Tarihi: :   10 Mayıs 2019 Cuma

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS