İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Dr. Öğr. Üyesi Gülgün Çiğdem IERFM’de

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülgün Çiğdem, “Enflasyon Faiz Oranı İlişkisi: Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Karşılaştırmalı Analiz” isimli çalışması ile 3rd International Economic Research and Financial Market Congress’e (3’üncü Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi) katıldı.

Finans alanındaki en büyük organizasyonlardan biri olan Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi’nin üçüncüsü Nişantaşı Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep’te düzenlendi. Ekonomi ve finans alanında çalışan akademisyenlerin, piyasa profesyonellerinin ve finans medyasının bir araya geldiği bu uluslararası organizasyona İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülgün Çiğdem, son günlerin önemli bir gündem maddesini oluşturan enflasyon-faiz oranı konusunda literatüre katkı niteliğindeki çalışmaları ile katılarak gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler bazında bu iki değişken arasındaki ilişkiyi sorguladı.

Değişkenler arasında çift yönlü nedensellik ilişkisi saptayan ve ilgi uyandıran çalışmasını takiben Çiğdem, kongrede de “Türkiye’de faizi artırmayacak enflasyon oranı ve enflasyonu artırmayacak faiz oranı ne olmalıdır?” sorusuna yönelik gelecek çalışmaların önemli olduğuna vurgu yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Gülgün Çiğdem IERFM’de Eklenme Tarihi: :   9 Aralık 2019 Pazartesi

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS