İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ TYUAM tarafından “21. YY’da Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sürdürülebilirlik Çalıştayı” düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “21. YY’da Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sürdürülebilirlik Çalıştayı” düzenlendi. İki oturumdan oluşan çalıştayda 7 komisyon ve 7 konu üzerinden hareket edildi.

7 KOMİSYON VE 7 KONU ÜZERİNDEN HAREKET EDİLDİ

Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek için yurt dışından gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretmek, ihtiyaç duyulan yabancı dillerde kurslar düzenlemek, gerekli dokümantasyon ve materyal çalışmaları yapmak amacıyla kurulan Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “21. YY’da Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sürdürülebilirlik Çalıştayı” düzenlendi. 15 farklı üniversiteden katılımcının yer aldığı çalıştay iki oturumdan oluşurken, 7 komisyon ve 7 konu üzerinden hareket edildi. Çalıştayda;


  • Türkiye’de ve Dünyada Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi,
  • Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Alanında Yapılan Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Çalışmalar, 
  • Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri,
  • Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme, 
  • Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Teknoloji Kullanımı, 
  • Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kullanılan Materyaller ve Ders Kitapları, 
  • Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Temel Dil Becerilerinin Öğretimi konuları ele alındı.

“TÜRKÇE, BİR DÜNYA DİLİ OLMA YOLUNDA HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR”

Çalıştayda konuşma yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkçe, bir dünya dili olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyor. Medeniyetlerin tek başına tek bir alanda ilerlemesi sürdürülebilir değil. Gelişim; teknik, sosyal, dil ve sanat alanında birlikte olur. Bilim geliştikçe, Türkçe de gelişecek ve bir dünya dili haline gelecek.” diyerek, Türkçenin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Kerem Börü, “21. YY’da Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sürdürülebilirlik Çalıştayı’nı gerçekleştirmemizin amacı bu alana değer katmış, literatüre katkıda bulunmuş değerli akademisyenlerimizi bir araya getirmek. Literatürdeki problemlerimizi iyileştirebileceğimiz, geliştirebileceğimiz noktaları düşünerek, tartışarak yeni bir bilgiye ulaşmak amacıyla bu çalıştayı düzenliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden değerli akademisyenler bizlere burada eşlik ediyorlar. Günün sonunda yapacağımız raporlamanın gerekli mecralara iletilmesiyle beraber bu alandaki problemlerimizi çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.





İGÜ TYUAM tarafından “21. YY’da Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sürdürülebilirlik Çalıştayı” düzenlendi Eklenme Tarihi: :   17 Haziran 2022 Cuma

İGÜ, desteklediği araştırma projeleri sa...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), “Araştırma Üniversitesi” vizonuyla hız...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma

Sürdürülebilirlik çalışmalarına önem ver...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Projesinden Sor...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS