İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ Ukrayna Bağımsızlık Günü davetine katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlamasına Ukrayna İstanbul Konsolosu Ihor Osipov tarafından davet edildi. Çoğunlukla konsoloslukların davet edildiği kutlamada Türk yükseköğretimini temsilen yalnızca İGÜ yer aldı.

Sürekli Eğitim Merkezi (İGÜSEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fuat Tuncer, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ümit Alkan ve İGÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nden Müberra Bayçöl’ün katıldığı davette,  Ukrayna ile yapılacak iş birlikleri üzerine görüşüldü.

Türkiye’yi ve Türk yükseköğretim sistemini en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ümit Alkan, Ukrayna ile yapılacak ikili anlaşmalar ve iş birlikleri üzerinde durduklarını belirtti. Alkan, “Üniversitemizde planlanan uluslararası sempozyumlara ve bilimsel projelere katılım sağlayacaklar. Birçok projede birlikte olacağız. Son olarak Mühendislik Mimarlık Fakültemizin 3 programı Amerikan akreditasyon kuruluşu ABET tarafından akredite edildi. Bu sayede uluslararası akreditasyona sahip programlarımızın sayısı 57’ye çıktı. Bu sayıyla bir Türkiye rekorunu elimizde bulunduruyoruz. Uluslararasılaşma alanında yaptığımız atılımlar fark yaratıyor. Her yıl daha çok uluslararası öğrenci alıyoruz” şeklinde konuştu. 

İGÜ Ukrayna Bağımsızlık Günü davetine katıldı Eklenme Tarihi: :   23 Eylül 2019 Pazartesi

Sürdürülebilirlik çalışmalarına önem ver...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Projesinden Sor...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı


ABET AQAS AHPGS