İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Öğrenciler oyun bağımlılığına dikkat çekti

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri ‘Oyun Bağımlılığı’ ile mücadeleye dikkat çekmek için “Oyunu Azalt, Anı Çoğalt” etkinliğini hayata geçirdi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu ve Öğr. Gör. Fulya Beteş önderliğinde 3’üncü sınıf Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğin ilk aşamasında öğrenciler sınıf içi iletişimlerini kuvvetlendirmek için paintball etkinliğini gerçekleştirdi. Oyunun sadece sanal bir ortamdan ibaret olmadığı ve gerçek hayatta da hem sosyalleşip, hem keyifli vakit geçirmenin önemine dikkat çekilen proje ile öğrenciler ekip ruhu ve iletişimin önemini de kavramış oldu.

Projenin ikinci adımında ise Uzman Psikolog Beyza Ergen’in katılım gösterdiği “Oyun Bağımlılığı ile Mücadele Semineri” öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.  Seminer öncesinde öğrencilerin oyun bağımlılığı konusunda kampüs röportajlarından derleyip hazırladığı video çalışması katılımcılar ile paylaşıldı. Psikolog Beyza Ergen oyun bağımlılığı ile mücadele konusunu Mod Terapisi üzerinden interaktif bir biçimde açıkladı. Bireyleri oyun bağımlılığına iten farklı modları anlatarak oyun bağımlılığının önüne geçebilme adına Sağlıklı Yetişkin Mod’ unun benimsenmesinin önemini vurguladı.

Öğrenciler oyun bağımlılığına dikkat çekti Eklenme Tarihi: :   14 Mayıs 2019 Salı

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS