İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Türk Mutfağının Duayeni Vedat Başaran’dan Üniversitemize Teşekkür Plaketi

Türk Mutfağının Duayeni Vedat Başaran’dan Üniversitemize Teşekkür Plaketi

İGÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü ve İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri Öğr. Gör.Erinç Kazma öncülüğünde CNR EDT Expo fuarında düzenlenen Gastrobosphorus Pastacılık, Çikolata ve Unlu Mamuller Yarışması’na ve Osmanlı Mutfağı Yarışması’na görevli olarak katıldı.

Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri tarafından organize edilen bu yarışmalarda Intercontinental İstanbul Hotel, Renaissance İstanbul Bosphorus, JW Ankara Marriott, Sheraton Maslak, CVK Park Bosphorus, Hilton İstanbul, Conrad Hotel İstanbul, The Marmara Taksim, Pera Palace Hotel, Matbah Restaurant gibi Türkiye’nin en lüks otel ve restaurant şefleri kıyasıya yarıştı.

Öğrencilerimiz gelecekte çalışmayı hayal ettiği bu otel ve restaurant şefleriyle daha şimdiden aynı mutfağı soluma fırsatı buldu. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en iyi şefleri arasında gerçekleşen yarışmalardaki incelikleri gözlemleme fırsatı bularak yarışmalarda dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi sahibi oldular.

Yarışmada dereceye giren otel veya restaurant şefleri ödüllerini CNR Holding Başkanı Sn.Ceyda Erem, ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Melih Şahinöz, Yarışma Jüri Başkanı Sn.Vedat Başaran ve birçok önemli isimden aldı. Üniversitemize yarışmadaki katkı ve yardımlarımızdan dolayı laik görülen teşekkür plaketini ise Türk mutfağının duayeni Sn. Vedat Başaran verdi.

Üniversitemize yapılan bu jest ve nazik düşüncelerinden dolayı yarışma organizatörü ve Food in Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sn. Gökmen Sözen başta olmak üzere Sn. Vedat Başaran’a, tüm jüri ve organizasyon ekibine, yarışmaya katılan bütün otel ve restaurantların değerli şeflerine teşekkürlerimizi sunarız.

Türk Mutfağının Duayeni Vedat Başaran’dan Üniversitemize Teşekkür Plaketi Eklenme Tarihi: :   2 Nisan 2014 Çarşamba

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS