İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Ünlü yönetmen öğrencilerle söyleşide buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sinema Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “Fehmi Gerçeker ile Film Yapım Sırları” söyleşisi kapsamında, ünlü yönetmen ve yapımcı deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerin katılımının yoğun olduğu söyleşide sektörel deneyimlerinden bahseden Fehmi Gerçeker, bu süreçte karşısına çıkan fırsatlardan ve kazanımlarından bahsetti. Öğrencilerin film yapımı konusunda merak ettikleri birçok soruyu sorma fırsatına sahip oldukları söyleşide, özellikle sinemanın tarihi ve bağımsız sinema ile ilgili merak edilen birçok konu ele alındı. Dünya sinemasından örneklerin yer aldığı sunumda, öğrenciler birçok film ile tanışma fırsatı yakaladı.

Etkileşimi yüksek bir söyleşinin gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirten Sinema Kulübü Başkanı Adile Çoşkun,  “Ünlü bir yönetmeni ve yapımcıyı üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Söyleşi kapsamında ulusal ve uluslararası birçok filmi de inceleme fırsatı yakaladık. Tüm öğrenciler için güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Üniversite bünyesinde ve herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilen etkinliklerde sektörün duayen isimlerinin öğrencilerle bir araya gelmesine önem verdiklerini belirten İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, öğrencilerin istedikleri etkinlikleri gerçekleşmelerine olanak sağladıklarını ifade etti.

Ünlü yönetmen öğrencilerle söyleşide buluştu Eklenme Tarihi: :   13 Kasım 2018 Salı

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba


ABET AQAS AHPGS