İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Yılın En’leri Ödül Töreni

Yılın En’leri Ödül Töreni

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde bu yıl ilki düzenlenen ve her geleneksel olarak devam ettirilecek “Yılın En’leri Ödül Töreni” kamu ve özel sektörden bir çok ismi bir araya getirdi. Yaklaşık 5000 üniversite öğrencisinin oyları belirlenen Yılın En’leri Ödülleri’ni alanlar arasında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin  Çelik’te vardı. Törene ayrı ayrı “Yılın Annesi” ödülleri verilen ve Reyhanlı’da meydana gelen patlamada çocuklarını kaybeden Döne Kuvvet ve Hatice Erboz damgasını vurdu.

Törende konuşma yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Zekai Orhan,”İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak her geçen gün ilerlemekte ve geleceğe daha sağlam adımlarla yürümekteyiz” dedi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli ise birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Bu ülkenin evlatları olarak asıl önemli olan birlik ve beraberlik içinde, kol kola olmamızdır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, demokratik tepki olarak ortaya çıkan Gezi Parkı eylemlerinin, pusuda bekleyenler tarafından büyük çapta bir vandalizme dönüştürüldüğünü söyledi.

Çelik, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde katıldığı programda Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara değindi. Türkiye’de mayıs yatırımlar adına önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Çelik, “Bu son olaylar maalesef Türkiye’nin dünyadaki imajına gölge düşürmüştür” dedi.

Gezi Parkı’nda AVM yapılmasının söz konusu olmadığını aktaran Çelik, “Sizin endişe duyacak bir mesele asla söz konusu değil. Burada bir AVM yapılması söz konusu değildir. 100 bin metrekarelik bir yayalaştırma projesi uygulanıyor. Trafik yeraltına alınıyor. Orada şık kafeler olacak, parklar olacak, daha fazla ağaç olacak bunu anlattık. Bu iyi niyetli, başlangıçta halisane niyetlerle bir demokratik tepki olarak ortaya çıkan hareket, maalesef pusuda bekleyenler tarafından büyük çapta bir vandalizme dönüştü. Kamu malına zarar veren, insanların günlük hayatını zindana çeviren, insanların malına, canına zarar veren bir harekete dönüştü. Hatay’da bir vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olması bizi kedere boğmuştur. Bu vesileyle kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Ankara’da yoğun bakımda olan birisi var” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Sorun çevrecilikse, gelin alan gösterelim, hep birlikte bütün Türkiye'de ne kadar alan varsa yeşillendirelim" dedi.

Türkiye'de bütün illerde artık üniversite bulunduğunu aktaran Eroğlu, "171 civarında üniversitemiz var. Bu üniversiteleri kurarken, 'Bunlar tabela üniversitesi olacak' dediler. Ancak kısa zamanda büyük mesafe aldı bunlar. Bu üniversitelerin 21. yüzyıla damgasını vuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yılda her alanda büyük mesafe alındığını vurgulayan Eroğlu, şunları dedi:

"Kişi başına gelir arttı. Ekonomide büyük atılımlar yaptık. Dünyada kriz devam ediyor, ancak Türkiye'de kriz yok. Mayıs ayı büyük bir mutluluğa vesile oldu. Belki 200 yıllık bir zirveyi yakaladık. Bu ay içerisinde IMF'ye borcumuz sıfırlandı. Devletin borçlanma faizi ilk defa yüzde 5'in altına düştü. Bunlar çok önemli gelişmeler. Büyük bir milletiz. Ekonomide 16. sırada olmak bizleri tatmin etmiyor. İnanıyorum ki gelecek nesiller Türkiye'yi istenen noktalara getirecek. Bunun için birlik olmamız lazım. Gaza gelmemek lazım. Bunu yapınca 10 büyük ekonomi arasında yerimizi erkenden alırız. Büyük hedeflerimiz var ve bunları yakalayacağız."

Türkiye'de ekonominin yanı sıra ulaştırma, sağlık gibi alanlarda da önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Eroğlu, "56 ilde su yoktu bizden önce. Bunlara su götürdük. Sadece kendi belediyelerimize değil, bütün belediyelere hizmet götürdük. 132 dev baraj kurduk. Buralarda üretilen enerji ile 15 milyar dolarlık enerji ithalatını önlemiş olduk. Bu kadar para ülkemizin kasasında kalıyor" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, bütün denizlerde atık su arıtma tesisi kurduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Arıtma oranını yüzde 76'ya çıkarttık ve bu oranı yüzde 95'e çıkaracağız en kısa zamanda. Plajlarımız temizlendi. Bu nedenle turist sayısı 33 milyona yükseldi. Çünkü turist deniz temiz olursa geliyor. Limanlarımızda gemilerden atık alım merkezleri kurduk. Hava kirliliği konusunda da önemli mesafe aldık. Ağaçlandırma konusunde ilk teşebbüsü 1995'te İstanbul'da başlattık. Bu yıl sadece İstanbul'da 5 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız."

Eroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinerek, şu görüşleri iletti:

"Fazla detaya girmek istemiyorum, ancak esasen şunu teklif ediyorum. Sorun çevrecilikse, gelin alan gösterelim, hep birlikte bütün Türkiye'de ne kadar alan varsa yeşillendirelim. Buyursunlar ama bunlar maalesef mesela ağaç dikmeye gelince... ağaç dikmek için gelen olmuyor. Bazen Timur'un filini hatırlatıyorum. Diyorlar ki, 'Biz şu kadar ağaç dikeceğiz. Hadi önden yürüyün.' Bir bakıyoruz arkamızda kimse kalmamış. Türkiye'de ağaçlandırma ve çevre konusunda son 10 yılda neredeyse 20 kat mesafe alınmıştır."

30 ayrı alanda verilen ödüller sahiplerine verilirken “Yılın Annesi Ödülü”  ise Reyhanlı’da ki patlamada çocukları hayatlarını kaybeden Döne Kuvvet ve Hatice Erboz’a verildi. Aynı zamanda anne-kız olan Döne Kuvvet ve Hatice Erboz salondakilerden tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Yılın En’leri Ödül Töreni Eklenme Tarihi: :   6 Haziran 2013 Perşembe

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS