Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - Havacılık Yönetimi

Tuğçe Başakcı

Merhabalar, Ben Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Havacılık Yönetimi 3. Sınıf öğrencisi Tuğçe Başakcı. Havacılık Yönetimi bölümü, tüm havacılık faaliyet alanlarını kapsamakta olup işletme, pazarlama ve lojistik gibi birçok bölüm ile ortak yanları bulunmaktadır.

Havacılık tüm dünyada gittikçe büyüyen bir sektördür. Bu yüzden yüksek iş imkânları mevcuttur. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Havacılık Yönetimi bölümünü okumamın nedenlerinden biri okulumuzun başarılı akademik kadrosudur. Örneğin, hocalarımız sayesinde İstanbul Havacılık Müzesi, Teknofest gibi birçok etkinliklere öğrenciler olarak bizlerin katılımı sağlanmaktadır.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olmamız dolayısı ile dersleri teoriden çok uygulamalı ve sektöre yönelik olarak görmekteyiz. Örneğin 2. sınıf Havaalanı Yönetimi ve Donanımı dersimizde bir havayolu şirketi kurduk. Bu havayolu şirketimizin adını Million Air 215 verdik. Bu havayolumuzun Milenyum adında havalimanı maket çalışmasını yaptık. Bu maket çalışması bizim için iyi bir deneyim oldu.

Üniversite ve bölüm seçiminde iyi bir iş imkânı ve geleceğin sağlanmasında akademik kadronun çok önemli olduğunun farkına vardım. Bu bölümden mezun olduğumda verilen eğitim ve hocalarımız sayesinde donanımlı bir birey olarak iş hayatına atılacağıma inanıyorum. İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Havacılık Yönetimi bölümünün 2. dönem mezunu olacağım için mutluyum.