İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

‘İşitsel Rehabilitasyonda Eğitimsel Değerlendirme ve Terapi Yaklaşımları’ etkinliği düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü tarafından ‘İşitsel Rehabilitasyonda Eğitimsel Değerlendirme ve Terapi Yaklaşımları’ konulu etkinlik düzenlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü tarafından düzenlenen etkinliğe Uzman Odyolog ve Konuşma Terapisti Seher Yılmaz konuk oldu. Etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut yaptı.

Eğitimsel değerlendirme basamaklarından ayrıntılı olarak bahseden Uzman Odyolog ve Konuşma Terapisti Seher Yılmaz, dil ve konuşmanın değerlendirilmesinde aile ile olan iş birliğinin önemine değindi.

İşitsel rehabilitasyonda değerlendirme sıklığının; yaş, işitme kaybı, işitsel algı performansındaki değişkenlik ve eğitim performansındaki değişkenliklere bağlı olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Uzman Odyolog ve Konuşma Terapisti Seher Yılmaz, İşitsel Sözel Terapide haftalık seans planının kısa ve uzun dönemli hedefleri olması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında yapısal sözel/oral terapi örneklerinden de söz eden Yılmaz, öğrenciler ile soru-cevap yaptıktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

Etkinliğin sonunda Seher Yılmaz’a katkılarından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

‘İşitsel Rehabilitasyonda Eğitimsel Değerlendirme ve Terapi Yaklaşımları’ etkinliği düzenlendi Eklenme Tarihi: :   18 Aralık 2019 Çarşamba

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba


ABET AQAS AHPGS