İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Engellerini yüzerek aştılar

5 yaşından 55 yaşına kadar 82 engelli birey 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yüzme Şenliğinde bir araya geldi.

İstanbul Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, İGÜ Kurumsal iletişim Müdürlüğü ve Engelli Bireylerde Spor ve Eğitim Bilimleri Derneği (EBSED) iş birliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yüzme Şenliği düzenlendi.

Yüzme şenliğine katılan ve sığ suya balıklama atlamasının ardından 8 yıldır omurilik felci olan üniversite öğrencisi Ahmet Serdar Demir,  7 yıl süren fizik tedavi sonrası yüzmeye başladığını belirterek, “Yüzmeyle, suda kaybettiğimi, suda geri kazanacağım” diye konuştu.

İnsanların engellilere karşı daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Ahmet Serdar Demir, “Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil; her gün engellilerin anlaşılması lazım ki hayatımıza daha kolay devam edelim. Çünkü herkes bir engelli adayı… Kimin başına ne geleceği belli olmuyor. Bunun için insanların empati yapıp anlayış göstermesi lazım” şeklinde konuştu. Demir’in katıldığı yarışmalardan birçok Türkiye derecesi bulunuyor.

İGÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Tekmil Sezen Göksu, İGÜ Kurumsal İletişim Müdürü Gizem Elli, Spor Bakanlığı Antrenörü Duran Aslan,  Engelli Bireylerde Spor ve Eğitim Bilimleri Derneği’nden Mehmet Özsarı, Kerem Arda ve Çağla Yusufoğlu’nun da katılım gösterdiği şenlik, renkli bir rekabete sahne oldu.

Engellileri daha iyi anlayabilmek ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla yüzme şenliği düzenlediklerini ifade eden Gizem Elli, “5 yaşından 55 yaşına kadar 82 engelli, bugün engellerini yüzerek aştı. Her birinin farklı bir engeli ve hikâyesi var ama geleceğe umutla bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

Engelli bireyler için sporun önemine dikkat çekmek istediklerini belirten Öğr. Gör. Tekmil Sezen Göksu ise, sporun, engelliler için önemli bir rehabilitasyon yöntemi olduğundan ve motivasyonu artırdığından bahsetti.

Şenliğin sonunda tüm katılımcılar madalya ile ödüllendirildi.

Engellerini yüzerek aştılar Eklenme Tarihi: :   3 Aralık 2019 Salı

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS