İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ, “Uçuş Harekât Uzmanı Eğitimi” yetki belgesi yenilendi

“Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi” için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) MYO Uçuş Harekât Yöneticiliği Programı’na verilen yetki belgesi yenilendi. Verdiği eğitimlerle başarısını kanıtlayan İGÜ, Uçuş Harekât Uzmanı yetiştirmeye devam ediyor.

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEDEN ALDIĞI SERTİFİKA İLE SHGM SINAVLARINA GİRME HAKKI KAZANIYOR

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin “Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi” yetki belgesi yenilendi. İlk kez 2018’de aldığı yetki belgesi ile gereklilikleri yerine getiren ve başarısını kanıtlayan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (İGMYO), SHGM tarafından tekrar yetkilendirildi. Kaliteli eğitim vermeyi kendine misyon edinen İGÜ, ulusal ve uluslararası alanda standartlara uygun, çağın gerektirdiği teknolojilere sahip altyapısı; tecrübeli öğretim görevlileri ve akademisyenleriyle Uçuş Harekât Uzmanı yetiştirmeye devam ediyor.

Hem teorik hem de uygulamalı olarak verilen nitelikli eğitimlerle öğrencilere havacılık alanında fark yaratan bir eğitim standardı sunan İGÜ’nün verdiği “Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi”  ile ilgili bölümden mezun öğrenciler üç ay süreli ve yüksek maliyetli herhangi bir uçuş harekât uzmanı kursuna gitmeden üniversiteden aldığı sertifika ile SHGM sınavlarına girme hakkı kazanıyor.

UÇUŞ HAREKÂT UZMANI (DİSPEÇER) NEDİR?

Uçuş Harekât Uzmanı; uçuşların öncelikle emniyetle gerçekleştirilmesi için gerekli tüm uçuş planlamalarını yapar ve uçuş boyunca uçuşu takip eder. Uçuşun herhangi bir safhasında mesul pilotun talebi veya ele ulaşan bilgiler ışığında uçuşun güvenli ve etkin bir şekilde devamını sağlamak için uçuş ekibini bilgilendiren, uçuş hakkındaki bilgilerin gerekli birimlere aktarılması için uçuşu izleyen, acil durum (sabotaj, kaza kırım, uçak kaçırma vb.) bilgilerinin gerekli birimlere iletilmesini sağlayan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından lisanslandırılan kişidir. Uçuş Harekât Uzmanları, hava araçlarının mümkün olduğunca hızlı ve emniyetli bir şekilde kalkışa hazırlanmalarını sağlar. Herhangi bir hava aracının uçuşa hazırlanması ile ilişkili farklı operasyonların/işlemlerin ve hizmetlerin tümünün, söz konusu uçağın kendisine tahsis edilmiş zamanda kalkış gerçekleştirebilmesine imkân verecek şekilde doğru zamanda ve doğru sırada bir araya getirilmesine destek olur.

Uçuş Harekât Uzmanları; temizlik, yakıt ikmali ile bagaj ve kargo yüklemesi işlemlerini kapsayan faaliyetleri takip ederek, kalkışa hazır olduklarından emin olmak üzere kabin ekibi ve hava aracı teknisyenleri ile yakından ilişki kurar ve bu kişilerle birlikte hareket ederler. Farklı hizmet sağlayıcılarının tümü ile temasın sürdürülebilmesi için operasyonel planlama araçlarından elektronik sistemlere kadar geniş bir dizi teknolojiden yararlanırlar.  Uçuşlar günün her saatinde gerçekleştirileceğinden vardiyalı çalışma sistemi gerektirir. Uçuş harekât uzmanları yolcu ve kargo havayolu işletmelerinin temsil/gözetim şirketlerinde iş bulabilmektedirler.


İGÜ, “Uçuş Harekât Uzmanı Eğitimi” yetki belgesi yenilendi Eklenme Tarihi: :   30 Kasım 2022 Çarşamba

Dünden Bugüne Karma Sergisi sanatseverle...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gelişim Sanat Galerisi’nde 30 Nisan 20...

Eklenme Tarihi: :   3 Mayıs 2024 Cuma

Diş teline avantajlı bir alternatif: Şef...

Hizalanmış dişlere ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmak isteyen fakat diş te...

Eklenme Tarihi: :   2 Mayıs 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS