İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İstanbul’un Göbeğinde Bir Köy Okulu

 

Müdür çaresiz kaldı, Yardımına üniversiteliler koştu.
“Abla Şirine’yi de çizer misin?”
 
Haberimiz İstanbul’un göbeği Arnavutköy’de bulunan ve düşük gelirli ailelerin oturduğu Deliklikaya Köyü’nden. Maddi imkânsızlıklar yüzünden adeta her yeri dökülen köyün ilköğretim okulunun camlarında perde, sınıflarında sandalye, duvarlarında boya yok. Köyün İlköğretim Okulu Müdürü Neytullah Özcan maddi olanaksızlıklar yüzünden çaresiz kalınca yardımına üniversiteliler koştu.
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Moda-Tasarım Bölümü öğrencileri yanlarına boyalarını alarak aralarında Van’dan gelen 96 depremzede öğrencinin de bulunduğu İstanbul Arnavutköy’deki Deliklikaya İ.Ö.O’na gitti.
 
Üniversiteli abla ve abilerinin okullarını güzelleştirmek için geleceğini duyan minik öğrencilerin aralarında kurdukları bando ile karşılamaları ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
 
Okula gelir gelmez hemen çalışmaya başlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Moda-Tasarım Bölümü öğrencileri önce okulun dış cephesini boyaya hazır hale getirdi. Ardından çocukların hoşlarına gidecek desenler, motifler çizildi.
 
“Abla Şirine’yi de çizer misin?”
 
Minik öğrenciler, üniversiteli abla ve abilerinin çalışmalarını büyük bir dikkat ve zevkle izledi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Olgün Oral, “Burada okulun maddi imkânları çok yetersiz. Sınıflarda sandalye, pano, perde hiçbir şey yok. Buraya gelmemize okul müdürümüz ve minikler çok sevindi. Biz ilk etapta okulumuzun dış cephesini çocuklar için daha cazip bir hale getirerek, desenlerle, motiflerle, çizgi film karakterleriyle boyadık. Bundan sonra diğer eksiklerini de elimizden geldiği kadar gidermeye çalışacağız. Ancak vatandaşlarımızın da İstanbul’un göbeğindeki böyle bir köy okuluna yardımlarını esirgemeyeceklerini ve gereken duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum” dedi. İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri “Abla Şirine’yi de çizer misin?” diyen miniklerin isteklerini de kırmadı.

İstanbul’un Göbeğinde Bir Köy Okulu Eklenme Tarihi: :   14 Ocak 2013 Pazartesi

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba


ABET AQAS AHPGS