İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu’nun 6’ncısı düzenleniyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. “Orta Doğu’da İstikrar Arayışı” konulu sempozyum kapsamında birçok yerli ve yabancı bilim insanı bir araya gelecek.

Sempozyum hakkında bilgi veren İGÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Durgun Orta Doğu’daki süreçleri de değerlendirdi ve şunları söyledi: “Orta Doğu bölgesi küresel güç çekişmesinin bir sonucu olarak süregelen çatışmalar nedeniyle uluslararası politikanın odak noktası durumunda. Bölgesel ve küresel güçler arasındaki hegamonik mücadelenin yanı sıra 'etnik ve mezhepsel çatışmalar', 'terörizm ve mülteci krizi' gibi problemler bölgenin temel karakteristik özelliği haline geldi. Diğer yandan, 'ulus-devlet' ve 'modernleşme' gibi batı algılarına dayanan teorik perspektifler bölgeye ilişkin çalışmalar yürüten bilim insanlarının bölgenin kendine has dinamiklerini ve politik kırılma noktalarını gözden kaçırmalarına sebep oluyor. Bölgeye barış ve istikrar getirme potansiyeli barındıran yaklaşımların ortaya konulması için bölgenin kendine has özelliklerinin dikkate alındığı araştırmalara ihtiyaç var.”

BU YIL 6’NCISI DÜZENLENİYOR

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen sempozyumun giderek büyüdüğünü ifade eden Durgun Orta Doğu üzerine çalışanların yakından takip ettiği bir organizasyon haline geldiğini belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bağlamda, 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan VI. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu farklı ülkelerden seçkin araştırmacılar ve akademisyenlerin katkılarıyla çözüm odaklı bir yaklaşım çerçevesinde 'Orta Doğu’da istikrarsızlık' konusuna odaklanmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, bölgedeki istikrarsızlığın nedenlerini politik, ekonomik, tarihsel ve kültürel boyutlarıyla incelemek suretiyle bölgede kalıcı barış ve sürdürülebilir kalkınmanın kurulmasına yardımcı olacak yeni perspektiflerin ortaya konulması amaçlanıyor.”

Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu’nun 6’ncısı düzenleniyor Eklenme Tarihi: :   13 Ocak 2020 Pazartesi

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS