İstanbul Gelişim Üniversitesi
Üniversite Gündeminden

2. Hasat Zamanı Kısa Film Festivali’nde Genç Yetenekler Sahne Aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün Film Tasarımı Kulübü ile birlikte düzenlediği Hasat Zamanı Kısa Film Festivali’nin ikincisi, yoğun katılım ve renkli etkinliklerle gerçekleşti. Bölümün dış paydaşı Cheyni desteğiyle düzenlenen festival, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda sinemaseverleri bir araya getirdi. Bu yılki festival, hem üniversite öğrencilerinin hem de lise düzeyindeki genç sinemacıların üretimlerine ev sahipliği yaptı.

Günün İlk Seansı: “Nadas”

Festival programı, 2023-2024 eğitim yılı mezuniyet filmlerinin gösterildiği “Nadas” oturumu ile başladı. Ardından, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan ve Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği kısa filmlerin yer aldığı “Hocalarımızın Filmleri” oturumu izleyicilerle buluştu.
 

Atölyelerle Sinema Deneyimi Derinleşti

Festival kapsamında eş zamanlı olarak iki uygulamalı atölye de gerçekleştirildi. Savaş Hamarat tarafından yürütülen Senaryo Yazım Atölyesi ile Hazal Tanrıverdi’nin gerçekleştirdiği Sinemada Özel Efekt, Makyaj ve Prostetik Atölyesi, katılımcılara sinema sanatının mutfağına dair önemli bilgiler sundu.
 

İki Kategoride Kıyasıya Yarış

Festivalin yarışma bölümleri, üniversite ve lise düzeyindeki kısa film üreticilerini buluşturdu.
               •             “Hasat Sonu: İGÜ Filmleri Finalistleri” bölümünde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin filmleri yarıştı.
               •             “İlk Hasat: Lise Filmleri Finalistleri” bölümünde ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, Şişli Terakki Lisesi, Robert Koleji gibi çeşitli okullardan gelen genç sinemacıların eserleri değerlendirildi.
 

Festival Ödülleri Sahiplerini Buldu

Festivalin ödül töreni, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, festivalin amacı ve bölümün vizyonuna dair bilgi verdi.
 
Törende dört ana ödül takdim edildi:
               •             Hasat Sonu: İGÜ Filmleri Jüri Özel Ödülü, Mustafa Uyduran’ın yönettiği “Kör Nokta” filmine verildi. Ödül, Apart Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Özçöllü tarafından açıklandı.
               •             İlk Hasat: Lise Filmleri Jüri Özel Ödülü, Barış Kuzey Yılmaz’ın “Kapı” filmiyle Şişli Terakki Lisesi’ne gitti. Ödülü, GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Doğan takdim etti.
               •             Hasat Sonu: İGÜ Filmleri En İyi Film Ödülü, Deniz Doğan’ın yönettiği “Gol” filmine verildi. Açıklamayı GSF Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp yaptı.
               •             İlk Hasat: Lise Filmleri En İyi Film Ödülü, İlkim Dila Şahin’in “Psikedelia” adlı filmiyle sahibini buldu. Ödül, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin tarafından açıklandı.
 









İGÜ’den Sanata ve Genç Yeteneklere Tam Destek

Sanat ve iletişim alanlarında üretken, eleştirel düşünebilen ve evrensel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu tür etkinliklerle öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmelerine, disiplinlerarası düşünebilmelerine ve sektörel deneyim kazanmalarına olanak tanıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde geleneksel hale gelmeye başlayan Hasat Zamanı Kısa Film Festivali de bu vizyonun bir parçası olarak, genç sinemacıları desteklemeye, üretimlerini görünür kılmaya ve sanat yoluyla güçlü bir etkileşim alanı yaratmaya devam ediyor.

2. Hasat Zamanı Kısa Film Festivali’nde Genç Yetenekler Sahne Aldı Eklenme Tarihi: :   16 Haziran 2025 Pazartesi

2. Hasat Zamanı Kısa Film Festivali’nde ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo T...

Eklenme Tarihi: :   16 Haziran 2025 Pazartesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Final...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), final sınavları sürecinde öğrencilerin...

Eklenme Tarihi: :   16 Haziran 2025 Pazartesi


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS